19 Ekim 2016 Çarşamba

                          AŞURE İLE İLGİLİ HERŞEY!

Herkese yeniden merhaba! Kişisel Bakım derken sadece dış güzellikten bahs etmemiştim. :) Vücudumuza yararlı çok sevilen bir tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim. Keyifli okumalar. 

İÇİNDEKİLER
Kuru Fasulye:Protein ve lifli yapısı itibari ile kırmızı etten farkı olmayan bir yiyecektir.
Protein ve potasyum açısından çok zengindir. Kemik yapısının güçlenmesine yardımcı olur.

Nohut:Baklagiller arasında en kuvvetli bitkisel proteindir. Vitamin açısından da zengindir. Yaşlanmaya karşı etkilidir.

Buğday:Karbonhidrat ve B vitamini açısından zengindir. Kalsiyum.çinko ve demir minerallerini bol miktarda içerir.

Kuru Üzüm:İçerisinde B1,B2 ve c vitaminleri,potasyum ve magnezyum bulundurur.

Kuru Kayısı:Vitamin ve bol miktarda bitkisel protein içerir. Şeker açısından zengin bir besindir. Beynin çalışmasını düzenler,güçlü bir Antioksidandır.

Kuru İncir:Yüksek lif içerir. Kalsiyum,Magnezyum ve K vitamini açısından oldukça zengindir.

Fındık:E,B vitamini. Kalsiyum,magnzeyum,potasyum ve çinko açısından çok zengin bir besin öğesidir. Enerji kaynağıdır.

Ceviz:Vitamin,mineral,protein ve lif kaynağıdır. İçeriğindeki omega 3 ve omega 6 sayesinde zeka gelişimini destekler. 

Esans olarak kullanılan Karanfil'in faydaları: A.K.E  ve B6 vitaminleri açısından çok zengindir. Bunun yanı sıra çok iyi bir kalsiyum, potasyum, sodyum, manganez deposudur. İnanılmaz derecede uçucu yağlar içerir. Omega 3 ve Omega 6’nın çok bulunduğu ender bitkilerdendir.

Nar:Nar bol miktarda C vitamini, polyphenol, demir, potasyum içerir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Ayrıca kolestrol ve şekeri dengeleyen nar, kanser hücrelerinin gelişmesine engel olurken, kalp sağlığının korunmasında da yardımcı olur.

Yani Aşure'nin içeriğindeki Her şey insan sağlığına oldukça faydalıdır. Ölçüyü kaçırmadan yiyin,yedirin.

ZARARLARI:Kilo problemi olanlar için 10 kaşıktan fazlasının zararlı olduğu uzmanlar tarafından söyleniyor. Aynı şekilde yüksek oranda şeker içerdiği için ölçülü yemek çok önemli.

HZ. NUH'un,Nuh tufanı sırasında gemide kalan son yiyeceklerle yaptığı çorbanın adıdır.

Umarım faydalı olmuştur. Blogumu İzlemeye alırsanız çok sevirim. Yorum bırakmayı da unutmayın. :)

4 yorum:

  1. Çok güzel paylaşım. :) Yapanlarda ne değerde besin tükeceklerini bilebilecek önemli. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii. İnsanların yedikleri şeyi bilmeleri önemli.😊

      Sil
  2. Gerçekten her sene vazgecilmezim manevi degerlerimizden birisi aşure ve tabiki nasil ve nerden gelmiş bunu da bilmeli herkes çok tesekkurler ❤❤

    YanıtlaSil